Miresevini tek Shpirti i Shqiptarit
  Rregjistrohu
 
 
 
 
 
 
 
 

  Thenie-Proverba
Mesuesi me i mire eshte pervoja.
--- Populli

  Reklama

  Menuja

Anetaret
· Hyrje
· Llogaria ime
· Mesazhet
· Administrimi
· Dua ndihme
· Largohu

Komuniteti
· Te rejat
· Anetaret
· Donatoret
· Sondazhe
· Temat
· Seksionet
· Kontributi juaj
· Kryelista
· Kryeartikujt
· Foto kompjuteri

Programe
· Muzika
· Letersia
· Historia
· Forum
· Chat
· Email
· Galeria

Temat
· Albasoul
· Art
· Chat
· Demokraci
· Elita
· Emigracion
· Feja
· Forum
· Gjuha
· Histori
· Humor
· Internet
· Intimitet
· Kombi
· Kulture
· Kuzhina
· Lajme
· Letersi
· Muzika
· Njoftime
· Politike
· Shendeti
· Sport
· Urime

Sherbime
· Rekomandime
· Pyetesori
· Statistikat
· Fjalor
· Arkiva
· Kerko

  Vizitoret e castit?
Kemi 94 vizitor(e) dhe 0 anetar(e) ne faqe ne kete moment.

Ju jeni vizitor anonim. Mund te rregjistroheni ne cast falas duke klikuar ketu


  Perkujtimore
Nje dite si kjo ...
Albasoul :: Statuti i Bordit Drejtues
Postuar nga: Albo

Albasoul Me poshte do te keni mundesi te lexoni dhe komentoni dokumentin e pare perberes se kushtetutes se ardhshme te komunitetit tone virtual. Behet fjale per statuti i bordit drejtues qe permbledh objektivat, pergjegjesite dhe kontributin e ketij bordi karshi komunitetit. Lexoni ne vazhdim dokumentin e pare te perpiluar nga bordi i ri drejtues.


Progresi i metejshem i komunitetit tone implikon shume detyra dhe pune te mundimshme. Perballja e detyrave dhe puneve jane vetem fillimi dhe vazhdimi i progresit. A kane nevoje femijet, larg nga vendi i lindjes, te rriten dhe mesojne gjuhen e nenes? A kane nevoje vogelushet ta flasin dhe shkruajne ate? A kane nevoje adoleshentet te dine se kush jane dhe cfare do te bejne ne jete? A ka nevoje rinia te flakeroje ne jete dhe ide te reja? A kane nevoje letraret, historianet, albanologet, mesuesit, tekniket, shkencetaret, biznesmenet dhe te gjithe ne te progresojme ne jeten tone?

Dhe pergjigja eshte PO. Jemi vetem ne ata qe do te kryejme pune dhe detyra te rendesishme. Jemi ne ata qe mendjen tone, aftesite tona, vullnetin tone do tu mesojme femijeve gjuhen e arte te memedheut te tyre, shqipen. Jemi ne ata qe do tu tregojme vogelushve legjendat dhe baladat shqiptare tek i ze gjumi te qete ne shtratin e tyre te vogel. Jemi ne qe shkojme ne shkolle dhe mezi presim te hedhim ne pah idete dhe aftesite tona duke e pare vehten lart. Dhe kjo nuk eshte e lehte. Ajo kerkon mund, pune, dhe sakrifica. Serioziteti dhe puna jo e lehte ne Bordin Drejtues te komunitetit tone duket se po jep frytet e para. Organizimi si i brendshem dhe ai ideor jane nje nga detyrat primare te ketij Bordi. A eshte eficiente kjo pune? A eshte shpejtesia e duhur? Kete vetem komuniteti i “Albasoul”-it eshte i vetmi qe e percakton. Volumi eshte i madh, profesionaliteti kerkohet gjithashtu, lodhje, komunikim, biseda, e-mail-e, postime dhe forume zhvillohen ne cdo kohe. Megjithate kjo nuk eshte e gjitha.

Komuniteti kerkon te dije, cdo vizitor gjithashtu, ku jemi dhe cfare do te bejme? Transparenca me Bordin ka rendesine e saj. Dhe kesaj radhe bashkengjitur jane hedhur ne leter drafti i detyrave dhe objektivave qe Bordi Drejtues i “Albasoul”-it parashikon te miratoje per te. Gjithkush eshte i mirepritur te jape sygjerimet e tij qofte ne profesion jurist, ekonomist, drejtues-manaxhim, teknik, apo edhe thjeshte student. Te gjithe ne ne bord kemi moshe te re dhe jemi ne pritje te sygjerimeve tuaja.

STATUTI I BORDIT DREJTUES

1. OBJEKTIVAT

1.1 - Bordi Drejtues eshte organi me i larte drejtues dhe organizativ i Komunitetit Virtual ‘AlbaSoul’.

1.2 - Ky Bord eshte krijuar per te ndihmuar, lehtesuar dhe drejtuar komunitetin virtual shqiptar ne internet me qellim afrimin dhe bashkimin e shqiptareve ne te gjitha aspektet.

1.3 - Funksioni i Bordit Drejtues ka si qellim mbarevajtjen, pershtatjen, dhe evaluimin e metodave te punes te komunitetit virtual "Albasoul" ne perkrahjen e komunitetit shqiptar ne internet.


2. PRANIMET

2.1 - Anetar i Bordit Drejtues do te quhet cdo individ aktiv i cili zgjedhet dhe miratohet nga nje procedure e rregullt e deklaruar me pare.

2.2 - Anetaret per kandidate duhet te kene kombesine Shqiptare, minimumi arsim te mesem. Domosdoshmerisht te flasin rrjedhshem dhe pa gabime gjuhen shqipe si dhe te kene lidhje direkte apo indirekte me shqiptare te tjere kudo ku mund te ndodhen.

2.3 - Me proceduren e perzgjedhjes se aplikimit dhe pranimit per anetar ne Bordin Drejtues ngarkohen administratoret e komunitetit.

2.4 - Zgjedhja e anetareve te Bordit behet nje here ne vit. Administratoret kane per detyre te formulojne dhe prononcojne te pakten dy muaj me pare, proceduren e zgjedhjes.

2.5 - Numri i pergjithshem i anetareve te Bordit te ri Drejtues do te jete deri ne 30 veta.

2.6 - Pas konfirmimit nga administratoret anetari gezon menjehere te drejten e pjesmarrjes si anetar aktiv i Bordit Drejtues.


3. TE DREJTAT

3.1 - C’do anetar ka per detyre te marre pjese aktive ne drejtimin dhe mbarevajtjen e aktiviteteve te komunitetit.

3.2 - C’do anetar ka te drejte te mireinformohet per pozicionin qe duhet te kete ne cdo situate ku ai merr persiper pergjegjesine te drejtoje nje eveniment te caktuar perfshire kjo ne funksionin e aktiviteteve te “Albasoul”.

3.3 - E drejta e fjales dhe degjimit i rezervohet cdo anetari perkundrejt vleresimit te tij nga anetaret e tjere te Bordit Drejtues.

3.4 - C’do anetar ka te drejte te hedhe ne shqyrtim dhe diskutim cdo eveniment ekzistues te aktivitetit te “Albasoul”.

3.5 - Imuniteti i Bordit Drejtues eshte nje e drejte qe mund t’i mvishet cdo anetari te Bordit kur ai ndodhet perballe nje situate qe kerkon nderhyrjen ose bashkeveprimin e menjehershem te Bordit Drejtues. Me rastin e pare ky aksion duhet te deklarohet per te marre miratimin apo sygjerimet e te gjithe anetareve te tjere te ketij Bordi.

3.6 - Cdo anetar i bordit ka te drejten te flasi ne emer te gjithe komunitetit dhe ta perfaqesoje ate ne aktivitete jashte komunitetit. Ky delegim behet me mirekuptimin e hapur te gjithe bordit ose me votim.

3.7 - Cdo anetar i bordit ka te drejten te komunikoje direkt me anetaret e thjeshte te komunitetit, per te kerkuar mendimin e tyre per nje ceshtje me interes per te gjithe. Bordi drejtues duhet te njihet me nje inisiative te tille perpara se te kerkohet mendimi i mbare komunitetit. Gjithashtu, cdo anetar i bordit duhet te jete shume i ndjeshem ne cdo kohe kur anetaret e komunitetit percjellin shqetesimet dhe sugjerimet e tyre anetareve te Bordit Drejtues.

3.8 – Cdo anetar i bordit drejtues ka te drejten te monitoroje dhe te korrigjoje qendrimet e stafit te punes ne sherbimet e komunitetit atehere kur keto qendrime shkelin te drejtat e anetareve te thjeshte. Korrigjimi kryhet me terheqjen e vemendjes deri ne supozim per perjashtim nga cdo anetar tek administratori i stafit te punes.

3.9 – Cdo anetar i bordit duhet te marre pjese aktive ne aprovimin me shumice votash te sponsorizimit nga te gjithe individet, organizatat ose bizneset qe do te shprehin deshiren per te sponsorizuar komunitetin tone ose sherbime te vecanta te tij.

3.10 - Anetaret e bordit, kane te drejten te negociojne me individe apo subjekte apolitike, per ti sjelle komunitetit sherbime te reja ose per te financuar ato egzistuese.


4. KOMUNIKIMI

4.1 - C’do anetar ka te drejten e kembimit te informacionit midis dy ose me shume anetareve te tjere te Bordit Drejtues nepermjet metodave elektronike si e-mail, forume, chat-e, network-e, postes se leterkembimit, dhe takimeve fizike sa here qe kjo eshte e mundur.

4.2 - Bashkebisedimet rreth ceshtjeve ne shqyrtim per aktivitetin e Komuniteitit nga ana e Bordit Drejtues do te kryhen vetem nepermjet forumit.

4.3 - Bashkebisedimi i anetareve nepermjet forumit duhet te jete korrekt, ne kohen e duhur, dhe ne harmoni me ceshtjen e kerkuar per shqyrtim. Secili anetar ka te drejten e hapjes se nje teme te re.

4.4 - Nese brenda 7 diteve qe nga hapja e temes nje ose me shume prej anetareve nuk kane dhene mendimin e tyre per ceshtjen ne shqyrtim, anetaret e tjere kane te drejten te vazhdojne proceduren vete, deri ne marrjen e vendimeve konkrete.

4.5 - Nese egzistojne arsye te ndryshme mungese si ato shendetsore, personale, pofesionale etj. Anetari duhet te informoje Bordin duke percaktuar edhe afatin e mungeses sa me shpejt qe kjo te jete e mundur.

4.6 - Ne qofte se keto rregulla nuk permbushen, administratoret me miratimin e anetareve te tjere kane te drejte te marrin masa konkrete denimi deri ne perjashtim.


5. PROCEDURAT

5.1 - Votimi eshte procesi me kryesor i vendimarjes se veprimeve nga ana e Bordit Drejtues. Eshte e detyrueshme pjesemarrja e cdo anetari duke dhene mendimin e tij: po, jo, abstenim

5.2 - C’do anetar ka te drejten hedhjes se nje ceshtjeje per votim si dhe te mbrojtjes dhe te analizimit te vendimit te tij.

5.3 - C’do anetar ka te drejten e nje vote. (perfshire administratoret)

5.4 - Procedura e votimit percaktohet dhe drejtohet vetem nga administratoret me miratimin qe me pare te dy ose me shume anetareve te tjere te Bordit Drejtues.

5.5 - Votimi merr vleren aktive vetem kur nga numerimi, rezulton se me shume se 2/3 e votave perkrahin ose hedhin poshte temen e dhene per shqyrtim.

5.6 - Cdo teme tjeter e hedhur per votim e cila nuk merr vleren e saj do te percaktohet si sondazh dhe nuk do te mund te kete asnje fuqi aktive.

5.7 - Votimi quhet i hapur menjehere pas shpalljes se tij ne vendin e caktuar qe me pare.

5.8 - Administratoret kane per detyre lajmerimin e cdo anetari per votim me ane te emailit.

5.9 - Cdo votim nuk mund te zgjase me shume se tre dite. Ne qofte se pjesemarrja brenda afatit nuk kalon 2/3 e anetareve aktive to Bordit Drejtues, me miratim ose shtyhet edhe 2 dite te tjera afati ose votimi merr automatikisht vleren e sondazhit.


6. PERGJEGJESITE

6.1 - C’do anetar i Bordit duhet te jete pergjegjes per ruajtjen e personalitetin te tij, konfront cdo rrethane ne ambjentin e komunitetit.

6.2 - C’do anetar i Bordt Drejtues e ka per detyre te percoje ne Komunitet me menyren me te mire dhe jo te drejtperdrejte objektivat dhe qellimin e komunitetit duke nderhyre me menyren me te mire.

6.3 - Cdo anetar i bordit me sjelljen e tij ne komunitet duhet te jete model per anetaret e thjeshte duke e shprehur perkushtimin e tyre ndaj komunitetit me pjesemarrjen e rregullt dhe shembullore.

6.4 - Cdo anetar i bordit ka te drejte te nxjerre ne pah dhe terheqi vemendjen nje kolegu brenda bordit per sjellje te papergjegjshme ose jokoherente me rregullat dhe kushtetuten e komunitetit. Sjelljet e papergjegjshme te perseritura jane subjekt marrje masash qe mund te cojne deri ne perjashtim nga bordi drejtues.

6.5 - Te gjithe anetaret e bordit jane objekt votbesimi brenda bordit vetem atehere kur egzistojne prova dhe fakte qe qendrimet e nje anetari bien ne konflikt me interesat e mbare komunitetit. Largimi i nje anetari nga bordi behet vetem atehere kur 2/3 e bordit votojne pro largimit te tij te motivuar.


7. KONTRUBUTI

7.1 - C’do anetar i Bordit Drejtues ka te drejte te perfshihet aktivisht ne cdo eveniment te veprimtarise se komunitetit.

7.2 - Perfshirja aktive preokupon cdo anetar te marre pjese jo vetem ne aktivitetet e Bordit Drejtues por edhe ne komunikim dhe drejtimin direkt ne komunitetin virtual Shqiptar ne internet.

7.3 - Perfshirja aktive presupozon te perfaqesoje drejtimin e komunitetit Shqiptar ne internet drejt objektivave dhe qellimeve te perbashketa te komunitetit.

7.4 - Ne cdo kohe, anetaret e bordit marrin pjese ne sherbimet e ndryshme te komunitetit dhe monitorojne punen e stafit te punes. Sa here qe ka mangesi ose vend per permiresim, anetaret e bordit ia percjellin shqetesimet e tyre stafit te punes.

7.5 - Anetaret e bordit gezojne cdo te drejte per te marre pjese edhe ne stafin e punes te sherbimeve te vecanta te komunitetit. Ne kete menyre, kontributi i tyre eshte real dhe jane ne kontakt me te afert me vizitoret dhe anetaret e thjeshte te komunitetit.


Shenim: Pas miratimit ky dokument hyn ne fuqi menjehere.

Data: 10 Tetor 2002

Firmosur:

Ilirjan Papa
Piro Dono
Adrian Kamenica
Erion Malaj


© Albasoul.com 1998-2007
Te gjitha materialet qe serviren ne kete faqe jane origjinale dhe cdo riprodhim i tyre ne cdo forme pa pelqimin tone konsiderohet shkelje ligjore. Jeni te lutur qe te gjithe pa perjashtim te respektoni te drejtat e autorit. Ne respektojme te drejten e autorit dhe per cdo material te huazuar kemi dhene kredite e duhura autorit. Qe te kopjoni materialet tona, duhet te merrni pelqimin e administratorit. Mund te na kontaktoni tek webmaster@albasoul.com.